Інформаційне повідомлення про проведення консультації з громадськістю (громадське обговорення) щодо перейменування об’єктів топоніміки населених пунктів Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області

Консультації з громадськістю (громадське обговорення) проводяться відповідно до Законів України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичними особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», Розпорядження начальника Дружківської міської військової адміністрація Краматорського району Донецької області від 19.03.2023 № 32 «Про проведення консультації з громадськістю (громадського обговорення) щодо перейменування об’єктів топоніміки населених пунктів Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області» з метою залучення представників громадськості до розгляду пропозицій щодо присвоєння юридичним особам імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій та врахування їх думки під час прийняття відповідного рішення.

Участь у консультації з громадськістю (громадське обговорення) можуть брати фізичні та юридичні особи, а також громадські об’єднання, що не є юридичними особами.

  1. Організатор консультації з громадськістю (громадського обговорення): виконавчий комітет Дружківської міської ради.
  2. Об’єкти права власності, яким пропонується змінити назву (перейменувати):

м. Дружківка   

м. Дружківка   

вул. Блока О.

вул. Чайковського

вул. Бурденка

село Кіндратівка               

вул. 8 – го Березня

вул. Звьоздна

вул. Коненкова

селище Новомиколаївка

вул. Макаренка

вул. Василевської В.

вул. Молокова

селище Старорайське

вул. Нахімова

вул. Полєнова

вул. Недєліна

село Осикове  

вул. Орловська

провул. Тимирязєва

вул. Тімірязєва

вул. Южна

вул. Ушакова

селище Новогригорівка

вул. Серафимовича

вул. Симонова К

  1. Форма проведення консультації з громадськістю (громадського обговорення): електронна консультація з громадськістю.
  1. Строк проведення консультації з громадськістю (громадського обговорення): протягом 30календарних днів з дня оприлюднення даного інформаційного повідомлення (з 22 березня 2024 року по 20 квітня 2024 року) в три етапи:
  • 1 етап — 22 березня -31 березня 2024 р.— (збір пропозицій від представників громадськості) щодо нових назв для об’єктів топоніміки, які виносяться на громадське обговорення щодо перейменування відповідно до переліку, який додається до цього розпорядження згідно опитувального листа

Опитувальний лист для надання пропозицій від представників громадськості стосовно перейменування  вулиць, провулків тощо на території Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області

Назва населеного пункту

Назва вулиці, провулку тощо, які підлягають перейменуванню

Пропозиція стосовно нової назви

Обґрунтування запропонованої назви

м. Дружківка

вул. Блока О.

   

вул. Бурденка

   

вул. 8 – го Березня

   

вул. Коненкова

   

вул. Макаренка

   

вул. Молокова

   

вул. Нахімова

   

вул. Недєліна

   

вул. Орловська

   

вул. Тімірязєва

   

вул. Ушакова

   

вул. Серафимовича

   

вул. Чайковського

   

село Кіндратівка               

вул. Звьоздна

   

селище Новомиколаївка

вул. Василевської В.

   

селище Старорайське

вул. Полєнова

   

село Осикове  

провул. Тимирязєва

   

вул. Южна

   

селище Новогригорівка

вул. Симонова К.

   

Пропозиції від представників громадськості щодо нових назв для об’єктів топоніміки, які виносяться на консультації з громадськістю (громадське обговорення) щодо їх перейменування приймаються з 22 березня -31 березня 2024 р приймаються на адресу будівлі виконавчого комітету Дружківської міської ради, або на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Ця електронна адреса також використовується для консультацій з питань, винесених на громадські обговорення.

Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає; юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження. Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

  • 2 етап — 01 квітня - 10 квітня 2024 р. — опрацювання зібраних пропозицій Робочою групою та надання рекомендацій начальнику Дружківської міської військової адміністрації.
  • 3 етап — 11 квітня - 20 квітня 2024 р. — консультації з громадськістю (громадське обговорення) щодо варіантів назв, які пропонується дати вулицям населених пунктів Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області з урахуванням пропозицій від представників громадськості та рекомендацій Робочої групи.

Пропозиції та зауваження на консультації з громадськістю (громадське обговорення) щодо варіантів нових назв, які пропонується дати вулицям населених пунктів Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області приймаються з 22 березня 2024 року по 20 квітня 2024 року на адресу будівлі виконавчого комітету Дружківської міської ради, або на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Ця електронна адреса також використовується для консультацій з питань, винесених на громадські обговорення.

Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі або надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає; юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження. Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

  1. Відповідальним за проведення консультації з громадськістю (громадського обговорення) є відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету Дружківської міської ради.
  1. Контактний номер телефону для консультацій з питань, винесених на громадські обговорення +380664986515. Консультації надаються в робочій час (понеділок – четверга з 08 до 17 години; п’ятниця - з 08 до 16 години).
  1. Результати консультації з громадськістю (громадського обговорення) оприлюднюються впродовж 14 днів після його завершення на офіційному сайті Дружківської міської військової адміністрації