Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки населених пунктів Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області

Громадське обговорення проводиться відповідно до законів України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичними особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», Розпорядження начальника Дружківської міської військової адміністрація Краматорського району Донецької області від 20.04.2023 № 43 «Про проведення громадського обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки населених пунктів Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області», з метою залучення представників громадськості до розгляду пропозицій щодо присвоєння юридичним особам імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій та врахування їх думки під час прийняття відповідного рішення.

Участь у громадському обговоренні можуть брати фізичні та юридичні особи, а також громадські об’єднання, що не є юридичними особами.

  1. Організатор громадського обговорення: виконавчий комітет Дружківської міської ради.
  1. Об’єкти права власності, яким пропонується змінити назву (перейменувати):

м. Дружківка   

смт. Олексієво - Дружківка

вулиця Благоєва

вулиця Гайдара А.

вулиця Енгельса Ф.

вулиця  Папаніна

вулиця Інтернаціональна

вулиця Тольятті Пальміро

вулиця Карбишева

вулиця Тореза Моріса

вулиця Косарева

смт. Райське

вулиця Кузнецова

вулиця Луначарського

вулиця Лібкнехта К

вулиця Жукова маршала

вулиця Маркса К.

вулиця Революційна

вулиця Паризької Комуни

вулиця Ріхарда Зорге

вулиця Семашка

село Красний  Кут

вулиця Соціалістична

вулиця Баумана

вулиця Стаханівська

село Кіндратівка

вулиця Тельмана

вулиця Стахановська

 

село Осикове

 

вулиця Терешкової

  1. Форма проведення Громадського обговорення: електронна консультація з громадськістю.
  1. Строк проведення громадського обговорення: протягом двох місяців з дня оприлюднення даного інформаційного повідомлення (з 21 квітня 2023 року по 20 червня 2023 року) в три етапи.
  • 1 етап — 21 квітня - 21 травня 2023 р. — збір пропозицій від представників громадськості щодо нових назв для об’єктів топоніміки, які виносяться на громадське обговорення щодо їх перейменування відповідно до переліку згідно опитувального листа.

Опитувальний лист для надання пропозицій від представників громадськості стосовно перейменування  вулиць, провулків тощо на території Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області

Назва населеного пункту

Назва вулиці, провулку тощо,  які підлягають перейменуванню

Пропозиція стосовно нової назви

Обґрунтування запропонованої назви

м. Дружківка   

 

вулиця Благоєва

 

 

вулиця Енгельса Ф.

   

вулиця Інтернаціональна

   

вулиця Карбишева

   

вулиця Косарева

   

вулиця Кузнецова

   

вулиця Лібкнехта К

   

вулиця Маркса К.

   

вулиця Паризької Комуни

   

вулиця Семашка

   

вулиця Соціалістична

   

вулиця Стаханівська

   

вулиця Тельмана

   

смт. Олексієво -Дружківка

вулиця Гайдара А.

 

 

вулиця  Папаніна

   

вулиця Тольятті Пальміро

   

вулиця Тореза Моріса

   

смт. Райське

вулиця Луначарського

 

 

вулиця Жукова маршала

   

вулиця Революційна

   

вулиця Ріхарда Зорге

   

село Красний Кут

вулиця Баумана

 

 

село Кіндратівка

вулиця Стахановська

 

 

село Осикове

вулиця Терешкової

 

 

Пропозиції від представників громадськості щодо нових назв для об’єктів топоніміки, які виносяться на громадське обговорення щодо їх перейменування приймаються з 21 квітня по 21 травня 2023 р. приймаються на адресу будівлі виконавчого комітету Дружківської міської ради, або на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Ця електронна адреса також використовується для консультацій з питань, винесених на громадські обговорення.

Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає; юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

  • 2 етап — 22 травня - 4 червня 2023 р — опрацювання зібраних пропозицій Робочою групою та надання рекомендацій начальнику Дружківської міської військової адміністрації.
  • 3 етап — 5 червня - 20 червня — громадське обговорення щодо варіантів назв, які пропонується дати вулицям населених пунктів Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області з урахуванням пропозицій від представників громадськості та рекомендацій Робочої групи.

Пропозиції та зауваження на громадське обговорення приймаються з 21 квітня по  20 червня 2023 року на адресу будівлі виконавчого комітету Дружківської міської ради, або на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Ця електронна адреса також використовується для консультацій з питань, винесених на громадські обговорення.

Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі або надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає; юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження. Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

  1. Відповідальним за проведення громадського обговорення є відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету Дружківської міської ради.
  1. Контактний номер телефону для консультацій з питань, винесених на громадські обговорення +380509409310. Консультації надаються в робочій час (понеділок – четверга з 08 до 17 години; п’ятниця - з 08 до 16 години).
  1. Результати громадського обговорення оприлюднюються впродовж 14 днів після його завершення на офіційному сайті Дружківської міської ради