Обдарована молодь – золотий запас нації, її інтелектуальна еліта, гордість і надія України, її світовий авторитет

Завдання закладів загальної середньої освіти – створити умови, що забезпечують виявлення та розвиток обдарованих дітей і підтримувати новітні таланти.

Участь у предметних олімпіадах – одна з активних форм роботи з обдарованими та здібними дітьми. Підготовка до них розпочинається з перших днів і триває протягом навчального року.
Учні опрацьовують велику кількість додаткової літератури, отримують групові та індивідуальні консультації педагогів. Головною метою олімпіад є гармонійний розвиток особистості, створення мотивації для саморозвитку та самореалізації всіх учасників.

Завершено ІІ (міський) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів. З 25.11.2023 по 16.12.2023 пройшли олімпіади з 11 предметів (математика, історія, хімія, трудове навчання (технології), астрономія, фізика, географія, екологія, українська мова та література, біологія, англійська мова).

У предметних олімпіадах І (шкільного) етапу взяли участь 10 закладів загальної середньої освіти, 1160 учнів 6 – 11 класів, які мають достатній та високий рівень знань та бажання бути учасником олімпіад, що складає 30% від загальної кількості учнів 6-11 класів. У ІІ (міському ) етапі взяли участь 285 учасників, які посіли призові місця: І місце – 48, ІІ місце – 72, ІІІ місце – 74. На ІІІ (обласний) етап направлено роботи 59 учнів – переможців.

Щіро вітаємо учнів та педагогів з перемогою та бажаємо їм невичерпної енергії й творчого натхнення до нових досягнень і здобутків у подальших учбових досягненнях!