До уваги внутрішньо переміщених осіб!

Національною соціальною сервісною службою здійснюється контроль за дотриманням вимог законодавства під час надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Контроль здійснюється шляхом проведення перевірки фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи.

Підставами для проведення перевірки є:
-інформація з Єдиної системи про те, що особа стала на облік внутрішньо переміщених осіб в межах однієї територіальної громади;
-повідомлення органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, громадських об’єднань, фізичних осіб про зміну фактичного місця проживання/перебування отримувача;
-рекомендації Мінфіну за результатами верифікації.

Під час проведення перевірки фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб складається відповідний акт. У разі відсутності внутрішньо переміщеної особи за місцем фактичного проживання, вона інформується про необхідність у строк до 14 робочих днів прибути до органу соціального захисту населення за місцем перебування на обліку для проходження ідентифікації з метою підтвердження відсутності змін в адресі місця фактичного проживання.

Інформування здійснюється в телефонному режимі або за допомогою іншого доступного засобу зв’язку, який забезпечує фіксацію повідомлення або виклику.

Якщо отримувач протягом 30 календарних днів після проведення перевірки не прибув до органу соціального захисту населення, орган соціального захисту населення приймає рішення про тимчасове припинення надання допомоги з наступного місяця.

Виплата допомоги може бути поновлена на підставі ідентифікації отримувача з місяця, з якого тимчасово припинено таку виплату, в разі звернення отримувача за поновленням виплати протягом 30 або 90 календарних днів (за наявності обґрунтованих причин).

Консультації з зазначених питань можна отримати за телефонами управління соціального захисту населення:
3-37-50
0661059369.

Громадська приймальня УСЗН працює (без перерви на обід) з 8.00 до 17.00, у п'ятницю з 8.00 до 16.00.