Краматорське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області інформує

Операторам ринку необхідно пам’ятати, що порушення простих санітарних норм та правил можуть стати причиною розповсюдження інфекційних хвороб та гострих кишкових інфекцій.

Для забезпечення стабільного санітарного та епідемічного благополуччя Дружківською міською військовою адміністрацією була створена робоча група з обстеження об’єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами в Дружківській міській територіальній громаді. До її складу входять спеціалісти Краматорського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області. Мета спеціалістів — проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи щодо профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь з наданням листів-пам’яток інформаційного характеру, а також проведення моніторингового огляду потужностей та виявлення можливих порушень щодо дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 року (зі змінами).

З початку роботи групи було оглянуто 44 об’єкти. У ході заходів виявлялися порушення в сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства. З метою вивчення та оцінки стану і епідеміологічної безпеки, спеціалістами Держпродспоживслужби, вибірково, в деяких закладах громадського харчування, проведена процедура відбору зразків, а саме змивів з робочих поверхонь. Встановлено, що основними причинами, які сприяли позитивним результатам зразків, було недотримання гігієнічних норм та правил. З метою профілактики та усунення недоліків суб’єктам господарювання рекомендовано привести роботу своїх потужностей відповідно до вимог чинного законодавства.

Дружківською міською військовою адміністрацією спільно з Краматорським районним управлінням Держпродспоживслужби і надалі продовжуватиметься моніторинговий огляд потужностей з метою профілактики та недопущення розповсюдження інфекційних хвороб та гострих кишкових інфекцій на території Дружківської ТГ.

Сьогодні, коли Україна протидіє ворогу та непохитно бореться за свою незалежність, важливо кожному сумлінно і непохитно виконувати свої обов’язки. Бережіть себе та будьте здорові!