ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ДРУЖКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Розпочався 3 етап громадського обговорення (з 5 до 20 червня 2023 р.) щодо варіантів назв, які пропонується дати вулицям населених пунктів Дружківської
міської територіальної громади.

Під час першого етапу громадського обговорення (з 21 квітня по 21 травня 2023 р.) мешканцями було надано 121 пропозицію нових назв.

Впродовж другого етапу (з 22 травня до 4 червня 2023 р.) робоча група, до складу якої входять зокрема історики та краєзнавці, опрацювала подані громадянами пропозиції за критеріями логічності та обґрунтованості відносно історичного середовища та сформувала рекомендації для голосування.

Перейменуванню підлягають вулиці, названі на честь
комуністичних партійних діячів, багато з яких не мали жодного відношення до Дружківки чи України. Натомість робоча група підтримала пропозиції наших мешканців надати вулицям імена видатних дружківчан. Тих, хто виборював волю України, постатей, які зробили важливий внесок у розвиток української державності, культури та науки.

Кожен мешканець Дружківської громади може взяти участь в опитуванні і визначити, які назви
носитимуть 24 вулиці.

Для цього необхідно заповнити анкету опитування за посиланням: https://forms.gle/Nmmn9Agj68DQqnsF8.

Участь у громадському обговоренні можуть брати фізичні та юридичні особи, а також громадські об’єднання, що не є юридичними особами.
Організатор громадського обговорення: виконавчий комітет Дружківської міської ради.
Форма проведення Громадського обговорення: електронна консультація з громадськістю через
заповнення анкети опитування.
Строк проведення 3 етапу громадського обговорення: 5 червня - 20 червня 2023 року — громадське обговорення щодо варіантів назв, які пропонується дати вулицям населених пунктів Дружківської міської територіальної громади Краматорського району Донецької області з урахуванням пропозицій від представників громадськості та рекомендацій Робочої групи.
Відповідальним за проведення громадського обговорення є відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету Дружківської міської ради.
Контактний номер телефону для консультацій з питань, винесених на громадські обговорення: +380509409310.
Консультації надаються в робочій час (понеділок – четверга з 08 до 17 години; п’ятниця - з 08 до 16 години).
Результати громадського обговорення оприлюднюються впродовж 14 днів після його завершення на офіційному сайті Дружківської міської військовою адміністрації.

Це історичні зміни, і ми закликаємо дружківчан не бути байдужими та активно брати участь в опитуванні!

Нагадуємо, що у випадку перейменування вулиці немає потреби змінювати документи.