Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

  1. Номер процедури закупівлі в електронній системі закупівель: UA-2024-02-05-012561-a.
  2. Найменування предмету закупівлі: Послуги з відлову, стерилізації, профілактичного щеплення від сказу, кліпсування, перетримці та повернення безпритульних тварин (собак) до місця їх постійного перебування на території Дружківської міської територіальної громади.
  3. Код ДК 021:2015 - 85200000-1 – ветеринарні послуги.
  4. Кількість товару або обсяг виконання робіт чи надання послуг: 1 послуга.
  5. Розмір бюджетного призначення: 300 000,00 грн. (триста тисяч гривень 00 коп.) з ПДВ. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: визначений відповідно до розрахунку до кошторису на 2024 рік.
  6. Найменування замовника: Управління житлового та комунального господарства Дружківської міської ради.
  7. Код згідно ЄДРПОУ замовника: 26443858

Категорія замовника - передбачена п. 3 ст.2 Закону України «Про публічні закупівлі».

  1. Місцезнаходження замовника: ***, м. Дружківка, Краматорський район, Донецька область, Україна, 84200
  2. Вид предмета закупівлі: закупівля послуги.
  3. Процедура закупівлі: відкриті торги з особливостями. Закупівля здійснюється згідно постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 року № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».
  4. Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі.

Очікувана вартість: 300 000,00 грн. (триста тисяч гривень 00 коп.) з ПДВ.

Очікувана вартість предмета закупівлі була визначена із застосуванням Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275, шляхом моніторингу середньоринкових цін, актуальних на момент моніторингу. Замовником здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації про ціну послуги, що містяться в мережі Інтернет у відкритому доступі в електронній системі закупівель «PROZORRO».

  1. Обґрунтування технічних і якісних характеристик предмета закупівлі. Профілактика протиепідемічних заходів, заходів з охорони тваринного світу та знищення чисельності безпритульних тварин гуманними методами на території Дружківської міської територіальної громади.

Вимоги щодо якості: виконавець зобов’язується дотримуватись вимог Законів України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про ветеринарну медицину», постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил транспортування тварин», організаційно-методичних рекомендацій, санітарних норм, правил МОЗ України та інших нормативних актів, тощо.

Надання послуг повинно базуватися на принципах гуманності та захисту тварин від жорстокого поводження, що регулюється чинним законодавством України.

Характеристики надання послуг:

  1. Виконавцем здійснюється відлов безпритульних тварин (собак) на території Дружківської міської територіальної громади, підготовка, стерилізація, кліпсування, щеплення від сказу, післяопераційне утримання, повернення до ареалу перебування (місць вилову).
  2. Перед початком виконання робіт Виконавець погоджує з Замовником форму, зміст і оформлення журналу обліку тварин (базу даних), що надійшли на стерилізацію.
  3. Виконавець повинен зафіксувати в журналі дату надходження тварини, її вид (породу), масть, вагу та приблизний вік тварини.
  4. Факт проведення стерилізації підтверджується Виконавцем фотофіксацією.
  5. Транспортування тварин до місця утримання та стерилізації здійснюється Виконавцем.
  6. Вилов безпритульних тварин мають здійснювати ловці, які повинні бути оснащені необхідним професійним інструментом для відлову тварин.
  7. Забороняється використовувати методи відлову, технічні пристрої і препарати, що травмують тварин або небезпечні для їхнього життя і здоров’я.
  8. Виконавець повинен мати місце карантинного майданчика, проведення ветеринарних процедур, післяопераційної перетримці.
  9. Проводити утилізацію медичних відходів відповідно до норм чинного законодавства.
  10. Виконавець обов’язково повинен мати ліцензію та всі необхідні дозволи для надання даного виду послуг.
  11. Якщо у вимогах про надання послуг не вказані якісь дії чи заходи, які мають бути здійснені відповідно до чинного законодавства, то Виконавець повинен здійснити такі дії та заходи, керуючись вимогами чинного законодавства.
  12. Контроль за виконанням зобов'язань по договору здійснює Замовник. Замовник має право безперешкодний доступ в приміщення Виконавця для проведення контрольних заходів.