Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

  1. Номер процедури закупівлі в електронній системі закупівель: UA-2024-02-07-010703-a.
  2. Найменування предмету закупівлі: Швидкоспоруджувана модульна споруда для улаштування найпростішого укриття.
  3. Код ДК 021:2015 - 44210000-5 – конструкції та їх частини.
  4. Кількість товару або обсяг виконання робіт чи надання послуг: 1 штука.
  5. Розмір бюджетного призначення: 980 770 000,00 грн. (дев’ятсот вісімдесят тисяч сімсот сімдесят гривень 00 копійок) з ПДВ. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: на підставі надходження благодійної допомоги від всеукраїнського благодійного фонду «Допомагати просто!».
  6. Найменування замовника: Управління житлового та комунального господарства Дружківської міської ради.
  7. Код згідно ЄДРПОУ замовника: 26443858

Категорія замовника - передбачена п. 3 ст.2 Закону України «Про публічні закупівлі».

  1. Місцезнаходження замовника: ***, м. Дружківка, Краматорський район, Донецька область, Україна, 84200
  2. Вид предмета закупівлі: товар.
  3. Процедура закупівлі: відкриті торги з особливостями. Закупівля здійснюється згідно постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 року № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».
  4. Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі.

Очікувана вартість: 980 770 000,00 грн. (дев’ятсот вісімдесят тисяч сімсот сімдесят гривень 00 копійок) з ПДВ.

Очікувана вартість предмета закупівлі була визначена із застосуванням Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275, шляхом моніторингу середньоринкових цін, актуальних на момент моніторингу. Замовником здійснювався пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації про ціну послуги, що містяться в мережі Інтернет у відкритому доступі в електронній системі закупівель «PROZORRO».

  1. Обґрунтування технічних і якісних характеристик предмета закупівлі: Збірна залізобетонна спеціальна споруда, що складається із окремих взаємозв’язаних частин, що зводиться (виготовляється, монтується) за короткий час із спеціальних конструкцій (виробів) та можливістю додавання окремих елементів з метою збільшення площі укриття.

Споруда/елементи швидкоспоруджуваної захисної споруди цивільного захисту повинні бути виготовлені не раніше 2023 року, гарантійний строк експлуатації – не менше 24 місяців з дати підписання видаткової накладної, про що Учасник надає окремий гарантійний лист у складі тендерної пропозиції.

Швидкоспоруджувана захисна споруда повинна мати рельєфну архітектурну 3D поверхню.

Конструкція має складатися з 5 ланок, розмір кожної ланки, габаритні розміри (Д*Ш*В) не менше 1150*3550*2450 та не більше 1250*3650*2550мм (Д*Ш*В).

Ширина по внутрішнім замірам, основного приміщення не менше 2900 мм., не більше 3100 мм.

Споруда за захисними властивостями повинна витримувати вибух із надлишковим тиском не меншим або рівним 500 кПа. Відповідати ДСТУ 9195:2022 «Швидкоспоруджувані захисні споруди цивільного захисту модульного типу» та підтверджуватися звітом.

Вміст приміщення укриття має забезпечити одночасне перебування 20 осіб (надати відповідне підтвердження).

Споруда повинна бути повністю вироблена із залізобетону та передбачати окреме розташування, повинна мати два тамбури на вхід/вихід. Тамбур не рахується в площу споруди при розрахунку місткості. Залізобетонні елементи виконані із важкого бетону класу не нижче С32/40 з додаванням полімерів що підвищують рівень пожежної безпеки та морозостійкості та полімерної фібри. Основне армування виконується з арматури класу не нижче А500С, не менше ніж у дві сітки. Облаштована вхідними дверима, базовим освітленням; лавами для сидіння. Електричне оснащення захисної споруди повинно відповідати НПАОП 40.1-1.32-01. Модульна споруда повинна бути обладнана написом «Тимчасове укриття» з позначенням входів.

Основні задачі, які має виконувати швидкоспоруджувана захисна споруда цивільного захисту модульного типу це захист населення від таких небезпечних чинників надзвичайних ситуацій:

- дії повітряної ударної хвилі при застосуванні звичайних засобів ураження;

- негативного впливу від інших будівель, споруд, інженерних мереж, руйнування(аварії) може призвести до травмування або загибелі населення, що підлягає укриттю.

Учасник визначає ціну на Товар, який він пропонує поставити за Договором, з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, транспортування, навантажування, розвантаження, монтаж, сплату митних тарифів та інших витрат згідно вимог діючих законодавчих і розпорядчих актів місцевого самоврядування щодо формування ціни. Не врахована Постачальником вартість окремих послуг не сплачується Замовником окремо, а витрати на їх виконання вважаються врахованими у загальній ціні його пропозиції.

Учасник у складі тендерної пропозиції має надати:

- Паспорт модульної залізобетонної споруди;

- Технічні умови на модульну залізобетонну споруду (перевірені на відповідність законодавству України та внесені до бази даних «Технічні умови України») або робочі креслення, що пройшли відповідну експертизу та затвердження;

- Звіт щодо розрахункової оцінки живучості залізобетонних конструкції модульної залізобетонної споруди;

- Сертифікат відповідності модульної залізобетонної споруди;

- У разі якщо учасник не є виробником, надати гарантійний лист від виробника товару щодо гарантій постачання товару учаснику для виконання зобов’язань за результатами цих відкритих торгів.

- План захисної споруди (креслення);

- Схема електрозабезпечення;

- Фотографічні матеріали вже розміщених споруд (не менше 3 споруд);

- Фотографічні матеріали виконаних попереджувальних позначень.

Доставка товару та розвантаження здійснюється за рахунок Учасника.

Монтаж захисної споруди, а саме: монтаж укриття ,встановлення лав для сидіння, освітлення, чеканка стиків здійснюється за рахунок Учасника.