Щомісячні страхові виплати потерпілих на виробництві Донецької області зросли на понад 1300 гривень

Середній розмір щомісячної страхової виплати на одного потерпілого від управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області склав за підсумками серпня 2022 року 6 252,94 гривні – на 1332,36 гривні, або 27,1%, більше порівняно з тим же періодом 2021 року.
Такі страхові виплати управління щомісяця фінансує для українців, які отримали стійку втрату працездатності, інвалідність внаслідок професійної діяльності на підприємствах Донецької області, а також для родин потерпілих у разі їх смерті.

Розмір виплат зріс, зокрема, внаслідок проведеного фахівцями Фонду перерахунку – попри чисельні технічні складнощі в умовах воєнного стану, активні бойові дії на території області у березні цього року працівники Фонду в Донецькій області здійснили перерахунок розміру щомісячних страхових виплат для всіх потерпілих вчасно.
Нагадаємо, у вересні управлінням уже направлено кошти для здійснення щомісячних виплат у повному обсязі для всіх потерпілих. Водночас, на жаль, у період війни строки безпосереднього перерахування можуть подовжуватися. Загалом на проведення щомісячних виплат у минулому місяці відділеннями управління було направлено понад 223 мільйони гривень.