Документ № 158 від 03.04.2020 р. Чинний

  Пов’язані документи

Пов’язані документи відсутні

  Історія документу

Історія відсутня

Публікація документу

06.04.2020


ДРУЖКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

03.04.2020 м. Дружківка №158
 
Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Дружківської міської ради від 23.03.2020 № 128 «Про додаткові заходи безпеки щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19,спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»

Розглянувши протокол засідання спеціальної комісії з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру від 02.04.2020 № 4, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2 відповідно  до Законів України від 17.03.2020 № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»,  від 24.02.1994 № 4004-XII«Про забезпечення санітарного  та епідеміологічного  благополуччя населення», постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної  хвороби COVID-19,  спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2 » (зі змінами),  постанови Головного державного санітарного  лікаря України від 30.03.2020 року №5 «Щодо протидії  поширенню  коронавірусноїхвороби (COVID-19) в місцях торгівлі» та  постанови Головного державного санітарного  лікаря Донецькій області від 31.03.2020 року №2 «Про  внесення змін до  постанови Головного санітарного лікаря Донецької області  №1 від 24.03.2020 року «Про запобігання  подальшого занесення  та розповсюдження  у Донецькій області  випадків коронавірусноїхвороби (COVID-19)», керуючись п.п. 6 п. «б» ч.1 ст.33 Закону України від 21.05.1997 № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

  1. Внести зміни до рішення виконавчого комітету Дружківської   міської  ради  від 23.03.2020 № 128 «Про додаткові заходи безпеки щодо запобігання поширенню  гостроїреспіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»,  а саме:

1) Підпункт 1.2. пункту 1 викласти  в наступній редакції:

«1.2.При  здійсненні  торгівлі на ринках  забезпечити  можливість функціонування ринків  лише за дотримання наступних умов:

1.2.1. На  продовольчих  та непродовольчих  ринках тимчасово заборонити  реалізацію непродовольчої групи   товарів, крім торгівлі  продуктами харчування ( на продовольчих ринках), засобами  гігієни, ветеринарними  препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням  і садивним  матеріалом, засобами  зв’язку за умовами дотримання  санітарних та протиепідемічних заходів.

1.2.2. Керівникам ринків забезпечити  умови для виконання  наступних вимог:

  • повинен бути зареєстрований оператор ринку харчових продуктів;
  • дотримання Ветеринарно – санітарних  правил для ринків, затверджених наказом  від 04.06.1996 №23 та діючого законодавства щодо безпечності харчових продуктів;
  • забезпечення контролю за станом  здоров’я персоналу.
  • забезпечення реалізації товару  тільки у закритому вигляді  (фасований товар, сало, м’ясо, овочі та фрукти накриті  прозорою  плівкою, сир розфасований  тільки у пакетах)
  • заборонити продаж  продукції в відкритому  вигляді, яка  не підлягає  термічній  обробці, зокрема квашення, нарізання ковбасних виробів, тощо.

В критих павільйонах ринків:

  • визначити кількість покупців, які одночасно  можуть перебувати  в критому торгівельному павільйоні  з розрахунку не більше  одного людини на 20 кв.м торгівельної площі, їх вхід забезпечити  у медичних масках, про що попередньо інформувати ;
  • визначити відповідальних осіб, які будуть регулювати  та контролювати кількість  покупців у торгівельному залі;
  • зробити розмітку у зонах обслуговування, розрахунків біля торгових точок, прилавків, для відвідувачів або покупців на відстані не менше 1,5-2,0 м один від одного та контролювати додержання  в тому  числі за допомогою гучномовця;
  • знаходження усіх працівників ринку та продавців, підприємців на робочому місці  у засобах індивідуального захисту ( медичні маски,  за можливістю рукавички);
  • не допускати до роботи осіб, що мають ознаки  захворювань ГРВІ;
  • проводити вологе прибирання приміщень  ринку з використанням  миючих та дезінфікуючих засобів, провітрювання торгівельного залу не рідше, ніж  кожні дві години, після закінчення  зміни та за необхідністю;
  • особливо відповідально ставитися до миття та дезінфекції  найбільш забруднених поверхонь предметів (ручки вхідних дверей, вхідні двері, ручки, обладнання);
  • забезпечити та контролювати наявність рідкого мила, одноразових паперових рушників, спиртовмісних антисептичних засобів в місцях відпочинку персоналу, туалетах; наявність проточної холодної  та гарячої проточної води для забезпечення дотримання  протиепідемічного режиму.

На відкритих майданчиках:

  • забезпечити на ринках вихідного дня між місцями торгівлі не менше 3 м;
  • зробити розмітку для забезпечення покупцями відстані не менше 1,5-2,0 м один від одного;
  • контролювати знаходження на робочих місцях робітників ринків, продавців, підприємців, у засобах індивідуального захисту, дотримання відстані між покупцями не менше 1,5 м;
  • забезпечити наявність на ринку умов для додержання протиепідемічного режиму.

1.2.3.Підприємцям, що здійснюють торгівлю на ринках забезпечити:

  • реалізацію продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді;
  • не допускати до роботи продавців, що мають ознаки респіраторних захворювань (підвищена температура, кашель, нежить, лихоманка, слабкість, ломота у тілі, задишка);
  • надходження на робочому місці працівників у медичних масках та своєчасно замінювати їх (кожні 2-4 години або негайно після забруднення) з подальшим знешкодженням та миттям рук з милом та обробкою рук спиртовмісним антисептиком відразу після знімання маски, наявність антисептика у продавця на кожному робочому місці;
  • додержування умов гігієни рук – часте миття з рідким милом та обробка спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 2 години (вміст спирту 60-80%), після кожної перерви у роботі та відвідування туалету, рекомендована робота у одноразових рукавичках, які необхідно регулярно змінювати;
  • проведення миття та дезінфекції торгового місця не рідше ніж кожні 3 години ; наявність промаркованого інвентарю для проведення прибирання та дезінфекції;
  • для проведення дезінфекції надавати перевагу дезінфікуючим засобам  з мінімальним терміном  експозиції для вірусних  інфекцій, відповідно до інструкції».

2) В  пункті 12  рішення  слова «Бучук  І.А.» змінити на слова «Григоренко В.Б.»

2.Дружківському відділенню поліції Краматорського відділу поліції ГУНП в Донецькій області (Отришко), комунальному підприємству  "Муніципальна варта" Дружківської міської ради (Єфремов),  Дружківській міській  філії Державної установи «Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України (Супрун), управлінню Держспоживслужби  у м.Дружківці (Беспалов), відділу економіки, інвестиційно-інноваційного розвитку виконавчого комітету Дружківської міської ради  (Коротун) здійснити  в межах  компетенції   заходи щодо забезпечення дотримання  на ринках умов , визначених в пункті 1  цього рішення.

3.Визначити таким, що втратило чинність  рішення Дружківської  міської ради  від 01.04.2020 № 157 « Про внесення змін  до  рішення виконавчого  комітету Дружківської  міської ради від 23.03.2020 № 128 «Про додаткові заходи  безпеки щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19,спричиненої  коронавірусом SARS-CoV-2».

4.Контроль за виконанням даного рішення  покласти на секретаря   Дружківської міської ради   Григоренко  В.Б.

 

 

 

 

 

 

Заступник міського голови з питань

діяльності виконавчих органів ради                                                                                          О.О.ПОЛЯКОВ