space0.jpgScreenshot 2021-11-03 at 10-31-57 Головна — Дружківська міська рада.pngedit9.jpgspace0.jpg

Краматорське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області інформує!

Вірус африканської чуми свиней не становить небезпеки для людини, але є однією із найбільш небезпечних хвороб свиней, оскільки характеризується високою смертністю, значними економічними збитками, запровадженням спеціального режиму для свиногосподарств, витратами на організацію профілактичних та ліквідаційних заходів у разі загрози чи виникнення хвороби та торговельними обмеженнями, що запроваджуються для блокування її розповсюдження.     

Найбільш напруженою залишається епізоотична ситуація щодо сказу. Сказ входить у п’ятірку найнебезпечніших інфекційних захворювань, спільних для людей і тварин. З початком воєнного стану, активними бойовими діями та евакуацією населення на території громади в рази збільшилася кількість безпритульних собак та котів, що в свою чергу збільшує ризик для людей зустріти агресивних, потенційних носіїв вірусу сказу тварин.

Так, у лютому цього року на території Дружківської міської територіальної громади встановлено позитивний діагноз на сказ серед безпритульних тварин. Беручи до уваги складність всієї ситуації, з метою локалізації розповсюдження хвороби, недопущення загроз здоров’ю та життю населення, начальником Дружківської міської військової адміністрації було прийнято рішення про створення  місця перетримки  безпритульних тварин (собак). Всі роботи проведено протягом 3 днів, крім цього, організовано відлов та вакцинацію тварин проти сказу.

Ситуація щодо особливо небезпечних інфекційних, зооантропонозних хвороб тварин знаходиться на постійному контролі керівництва Дружківської міської військової адміністрації. Наразі заходи з ліквідації вогнищ в неблагополучних пунктах тривають.

  • ban contact
     
  • ban contact
     
  • ban contact
     
  • ban contact
     
  • ban contact
     

Фотогалерея

Misto 14
Misto 14
Misto 08
Retro 63