space0.jpgScreenshot 2021-11-03 at 10-31-57 Головна — Дружківська міська рада.pngedit9.jpgspace0.jpg

Внутрішньо переміщені особи – увага і комплексний підхід

В минулому році статус безробітного отримали в Дружківському міському центрі зайнятості 114 осіб. Фахівці центру інформували їх про послуги, які надає служба зайнятості, в тому числі про надання грантів для створення або розвитку власної справи, з’ясовували потреби щодо майбутнього місця роботи, пропонували скласти резюме та запрошували приймати участь в онлайн-заходах, які допомагали визначити можливості працевлаштування, інформували про актуальні вакансії, залучали до участі в суспільно корисних роботах. Стимулювала підприємців брати на роботу внутрішніх переселенців постанова КМУ від 20.03.2022 р. № 331, яка в такому випадку передбачала компенсаційні виплати. Тож за 2023 рік були працевлаштовані 52 особи. Ваучери на навчання з метою підвищення конкурентоспроможності отримали 22 особи. На отримання гранту «Власна справа» подавалися 6 заяв від осіб з числа ВПО. Щодо 2 із них  були прийняті позитивні рішення. 

З початку поточного року статус зареєстрованого безробітного набули 17 осіб. За січень працевлаштовані 8 безробітних з числа ВПО. Фахівці центру зайнятості  продовжуватимуть надавати внутрішньо переміщеним особам всебічну підтримку та допомогу. Шансів почати нове життя у переселенців багато. Важливо повірити в це і впевнено рухатись в майбутнє.

Докладніше за тел. 0509909490

Проконсультуватись з базових питань по працевлаштуванню ВПО можна за цілодобовою гарячою лінією Мінреінтеграції:  15-48.

З довідковою інформацією для внутрішньо переміщених осіб можна ознайомитися на порталі Державної служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua/sto…/vnutrishno-peremishcheni-osoby

  • ban contact
     
  • ban contact
     
  • ban contact
     
  • ban contact
     
  • ban contact
     

Фотогалерея

Misto 14
Misto 14
Misto 08
Retro 63